Educatief aanbod

In het provinciaal domein Puyenbroeck vind je een ruim educatief aanbod voor groot en klein: van kleuters over middelbare scholieren tot volwassenen! Op pad met Tovenaar Brubbelaar met de kleuterklas of een natuurwandeling over vogels en bomen met je familie? Kies naargelang jouw doelgroep uit de verschillende programma’s onder begeleiding van een natuurgids.

Een overzicht van het educatieve aanbod vind je op onder doelgroepen. Of via de digitale flyer.

Reserveren van een educatief pakket voor scholen of groepen kan eenvoudig via de knop ‘online reserveren’, rechts van deze tekst.

Meer info? Contacteer ons via puyenbroeck.educatie@oost-vlaanderen.be of op tel. 09 342 42 17.

Nieuw programma, voorjaar 2018: biotoopstudie water.

Vanaf nu kan je in Puyenbroeck ook terecht voor een biotoopstudie rond water. De leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs kunnen zich uitleven in een biotisch en abiotisch wateronderzoek. Tijdens dit 2u30 durende programma worden verschillende biotopen met elkaar vergeleken. Zo verzamel je de perfecte data voor in de lessen. Wil je meer informatie? Neem dan zeker contact op met de cel Educatie.

 

 

Wij beantwoorden graag jullie vragen op 09/342 42 17 (tijdens kantooruren)

 

Nieuws over de Knuffelhoeve!

Op de Knuffelhoeve zijn er nieuwe bewoners. Namelijk een kalkoenenfamilie (rode Ardenner)

Rode Ardenner

Zij krijgen samen met de kippen een nieuw verblijf op het terrein van de Knuffelhoeve.
Het schaap heeft opnieuw twee lammetjes en we verwelkomen ook de kempense witte geit met haar kleine jong. De konijntjes zijn nog steeds van de partij en af en toe komt ook de pauw een bezoekje brengen. De weide waarin de konijnen buiten mogen lopen is nu ook aangepast zodat bij goed weer de kinderen samen met het konijn buiten in de wei kunnen zitten. Er is nu zelfs extra plaats gemaakt voor enkele 'wilde' bewoners. De houtopslag werd namelijk aangepast zodat ze ook geschikt is voor wilde bijen.
Er valt dus heel wat te beleven. De aaibaarheidsfactor is hetzelfde gebleven: groot.

Meer info? Contacteer ons via puyenbroeck.educatie@oost-vlaanderen.be of op tel. 09 342 42 17.

 Gebruik voor het aanvragen van een schooluitstap of een natuurwandeling de respectievelijke onlineformulieren. Hier vind je ook een overzicht van het volledige educatieve aanbod