Camping

De 283 staanplaatsen op de camping en 202 stacaravanplaatsen van het provinciaal domein Puyenbroeck zorgen dat de kampeertoerist een geslaagde vakantie kan beleven in de groene omgeving en in de uitgebreide recreatie- en sportinfrastructuur.

campingsanitair camping

Je kan van 1 april tot 30 september terecht op de camping. Buiten het seizoen is de camping enkel toegankelijk op zaterdag en zondag voor houders van een winterabonnement.

Ook in Puyenbroeck is er een trekkershut. Voor info klik hier, voor reservaties mail naar camping.puyenbroeck@oost-vlaanderen.be.

Op het stacaravanterrein kan je het hele jaar door terecht.

Honden zijn niet toegelaten op de camping en het stacaravanterrein.

reserveer online

Hier vind je de tarievenlijst.

telefoon: 09 342 42 31 (van 31 maart  – 30 september)

Green Key is het internationale eco-label voor toerisme en recreatie. Camping Puyenbroeck is erkend door de groene sleutel.

Ecologisch verantwoord groenbeheer

Overal in Provinciaal domein Puyenbroeck wordt er een ecologisch verantwoord groenbeheer toegepast. Zowel in de bossen met het bosbeheerplan als ook in het landschapspark en in en rond de camping met het Harmonisch Park en Groenbeheerplan. In deze plannen wordt er voor een langere termijn opgenomen wat er allemaal moet gebeuren om de natuur zoveel mogelijk kansen te geven. Zo worden er onder andere op de camping geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en worden de grasperken verarmd om meer bloemen te krijgen. De resultaten van dit beheer zijn ook al zichtbaar. Zo komen er ieder jaar ransuilen overwinteren in de bomen van de camping. Ook keren de zandbijen ieder voorjaar terug naar de grasperken. Zo blijft de camping in Puyenbroeck een leuke, groene omgeving om te verblijven. Zowel voor de mens, de dieren als ook de planten.

 

Natuurgerichte activiteiten voor kampeerders

Ieder jaar worden er op het Provinciaal domein Puyenbroeck tal van natuurwandelingen georganiseerd. Deelname aan deze activiteiten is gratis, maar je moet wel inschrijven. Het thema varieert. Dieren, planten, zwammen er komt van alles aan bod. Er zijn ook regelmatig activiteiten die starten op de camping of die langs de camping passeren. De andere starten bijna allemaal aan het Bezoekerscentrum op een 500 meter van de camping. Ieder jaar zijn er zo een twintigtal activiteiten.