Fietsroutes

Fietsroute binnen het domein:

De fietsroute binnen het domein is uitgestippeld aan de hand van gele pijlen.

Fietsers dienen hun snelheid OVERAL in het domein (ook op het MTB-parcours) aan te passen aan de andere domeingebruikers.  Het domein is niet geschikt voor snelle fietsers. 

Afstand: +/- 12 km – 1 uur –  brochure te koop in het bezoekerscentrum parking 1– 2 EUR

Fietsroutes buiten het domein:

Canteclaerroute:

Canteclaerroute (42 km): biedt alle fietsers de gelegenheid het centrum van het Land van Waas te ontdekken of te herontdekken. Het is een van die zeldzame streken waar je op zo'n kleine oppervlakte zo'n grote variatie vindt. Vanuit Klein-Sinaai fietsen we afwisselend tussen bossen en akkerlanden richting Stekene. Vervolgens gaat het via het residentiële Puivelde en de prachtige Dries van Sinaai tot aan de rand van Lokeren. Langs een oude spoorwegberm loopt de route in alle rust over het pittoreske Daknam naar Eksaarde en Moerbeke. Vanaf hier brengt de dijk van de Moervaart ons terug richting Klein-Sinaai. De naam Canteclaerroute verwijst naar het dierenverhaal "Van den Vos Reynaerde" dat in de Wase regio speelt. De haan Canteclaer is een van de personages.
Route te koop in bezoekerscentrum tegen 2 EUR.

Milieuroute:

Milieuroute (50 km): Reizen om te leren’ is het motto van deze fietsroute. Naast de toeristische bezienswaardigheden besteden we heel wat aandacht aan onze relatie met het leefmilieu. Zo fietsen we onder meer langs een waterzuiveringsstation en voorbij het natuur-educatief centrum De Kaaihoeve. Maar bovenal slingert de route zich langs unieke stukjes natuur. Start aan het recreatiedomein Brielmeersen in Deinze.
Route te koop in bezoekerscentrum tegen 2 EUR.

 

Rodelandroute :

Rodelandroute 2 trekt door het zuidelijke, meest heuvelachtige deel van het Land van Rode. Deze streek is niet alleen beroemd door de rode baksteen, maar meer nog door de Balegemse zandsteen. Zowat alle belangrijke gotische bouwwerken in Oost-Vlaanderen en soms ver daarbuiten, zijn in dit materiaal opgetrokken. We fietsen onder meer langs de steengroeven en langs uitgestrekte open vlaktes.
Route te koop in bezoekerscentrum tegen 2 EUR.

Nevellandroute:

Het verrassende traject van de Nevellandroute brengt ons door kastelendorp Merendree, aardbeiendorp Landegem en het prachtige Hansbeke met zijn beschermde dorpskern. Literaire kleppers en wielrenners kom je er ook tegen. Welkom in het land van Cyriel Buysse en de wielerfamilie Planckaert.
Route te koop in bezoekerscentrum tegen 2 EUR.

Kaarten fietsnetwerken : Leiestreek Oost – Meetjesland – Waasland – Scheldeland = 6 EUR