G-sport (sporten voor personen met een handicap)

G-sport

Voorzieningen in Puyenbroeck

  • Het zwembad van sportcentrum Puyenbroeck is voorzien van een kleedkabine die volledig is aangepast aan rolstoelgebruikers. In het zwembad is er een lift die personen kan helpen om in het bad te gaan. De temperatuur van het water in het 50m-bad is 27,5°C en het water van het recreatiegedeelte is 29°C.
  • Het sportcentrum beschikt over G-fitness toestellen.
  • Het is ook mogelijk een sportdag te organiseren voor mensen met een handicap.
  • De fietsenverhuurdienst van het provinciaal domein zelf beschikt over verschillende types g-fietsen. Deze kunnen gehuurd worden voor gebruik in het domein of om te ontlenen voor gebruik van meerdere dagen buiten het domein. De voorwaarden van deze g-fietsenverhuur vind je hier. Je kan online reserveren.Voorzieningen Provincie Oost-Vlaanderen

Infoloket

Wil je weten welke sportmogelijkheden er in Oost-Vlaanderen zijn voor personen met een handicap? Dienst sport van de provincie Oost-Vlaanderen helpt je graag verder...

Alle info over organisaties die de provincie Oost-Vlaanderen organiseert, subsidiëring en ondersteunig waar je beroep op kan doen, vind je hier.

Uitleendienst

Het provinciebestuur investeert in specifiek sportmateriaal dat via de uitleendienst kan ontleend worden. Het gaat onder andere om sportrolstoelen, showdowntafel, bocciasets, … Je kan het sportmateriaal reserveren via de Uitleendienst voor Sportmateriaal.  

Contact

dienst Sport
Woodrow Wilsonplein 2
9000 Gent

Katrien De Clercq- katrien.de.clercq@oost-vlaanderen.be
tel.09 267 76 12