Sport voor senioren

Sportpas:

Koop een sportpas en combineer 5 sporten met slechts 1 kaart. 

Sixty Fit zwemmen:

Op dinsdag en donderdag zijn er voorbehouden banen in het zwembad voor 60+ers zodat iedereen op eigen tempo kan zwemmen.

Prijs: 2 EUR of abonnement daltarief

Sixty Fit wintersport:

Wat?

curvebowl

Een gezellig spelletje curvebowl of een uurtje badminton met leeftijdsgenoten!

Waar + prijs?

Sporthal Puyenbroeck: 1 zaaldeel + materiaal aan 7 EUR/uur

Reserveren?

Dat kan, telefonisch op het nummer: 09 342 42 50

Spel en materiaal
Op de groene mat met een blok in het midden (waar omheen gespeeld moet worden), wordt met een zwarte kunststofbol naar de jack, een kleiner bolletje, gemikt. Specifiek is dat het zwaartepunt van de bollen niet in het midden maar opzij ligt. Wanneer de bol zijn snelheid verliest, beïnvloedt dit zwaartepunt de baan van de bol. Dit heeft een bocht (of curve) tot gevolg.
Dat effect bekomt men enkel wanneer de bol wordt gerold. Een andere techniek is het kegelen. Dit wordt gebruikt om de bollen van de tegenpartij verder van de jack weg te kaatsen.

Spelregels
Bollen
Bollen worden van de mat verwijderd als ze terechtkomen in de dode zone (niet ver genoeg gerold) of in de grachtzone (te hard gespeeld) of als ze het middenblok geraakt hebben. Het spel kan individueel, maar ook in teams van twee, drie of vier spelers beoefend worden.

Een wedstrijd kan beslist worden:
• Om het eerst tot een vooropgesteld aantal punten spelen
• De puntenstand na een afgesproken aantal spelletjes (of ends)
• De puntenstand na een bepaalde tijd
Het aantal punten per end is gelijk aan het aantal bollen die dichter bij de jack liggen dan de dichtste bol van de tegenpartij.